EwanS50 píše:
Při stejné rychlosti určitě nemůžeš mít jiné otáčky, leda bys měl zařazenou jinou rychlost, protože otáčky motoru jsou s otáčkami převodovky pevně spojeny a jsou závislé jen na zařazené rychlosti.
Tominův kabel je pravděpodobně nejlepší diagnostika na Fordy s OBD konektorem.
Více se dočteš
zdeZkus tady na fóru najít někoho, kdo ten kabel má a ať ti vyčte adaptace (ty tabulky co jsou později v tom tématu vkládané).
Pokud se budeš pohybovat přes 15%, tak je ten plyn špatně nastavený a chtělo by to nějak doladit. Pravděpodobně pokud ti plynaři nemají tenhle kabel, tak to nedokáží...
Auto na benzín mohlo ztratit výkon tak leda tou váhou nádrže a nebo ti tam dali nějaké nové svíčky, které nejsou Motorcraft...
Co jim říct na servisní prohlídce? Není škoda vyhazovat peníze za servisní prohlídky? Jak chceš, ale schopný mechanik je minimálně o půlku levnější a 2x zdatnější než mechanici od Forda

Jinak nevím, co bys jim chtěl říci...
ok, s těmi otáčkami se snad mílím. Vlákno s Tominovym kabelem si hned pročtu, díky za link.
Ten výkon na benzín....pochybuju, že bych tu zátěž na výkonu poznal (já). Pravděpodobně to bude těma svíčkama, dali mě tam BOSH a ani se neptali, tak to mě trošku naštvalo, protože jsem tady četl že jedině Motocrafty

Tu servisní prohlídku mám první zdarma, tak jim tam vše řeknu, jinak bych tam s tím nejel.
Kdyby jsis o někom, kdo má ten kabel, věděl tak mi prosím moc dej třeba tady, vědět. Díky moc za rady.